Fårskinnets och koskinnets egenskaper

Det är något speciellt med mjukheten och värmen hos ett fårskinn och det unika uttrycket hos en kohud. De är också mycket praktiska eftersom båda materialen är naturligt slitstarka. Lammull är ett oöverträffat naturmaterial. Det känns varmt på vintern och svalt på sommaren. Ett fårskinn är därför lika bekvämt året runt.

Lammull har många andra fördelar också. Den är mycket absorberande så den transporterar snabbt bort all fukt, vilket gör den perfekt för dem med en aktiv livsstil. Lammull är också hypoallergen eftersom den inte innehåller dammkvalster eller andra allergener, vilket gör den idealisk för dem med känslig hud eller luftvägssjukdomar som astma eller hösnuva. Fårskinn är också en utmärkt isolerare – det är därför som herdar har använt det i århundraden för att hålla sina flockar varma på vintern!

Men hur är det med koskinn?

Koskinn är ett robust men ändå flexibelt läder som är perfekt för mattor, klädsel och till och med kläder. Det är motståndskraftigt mot slitage, vilket gör det idealiskt för områden med hög trafik som vardagsrum eller hallar. Kohud är också lätt att rengöra – det är bara att dammsuga eller torka av med en fuktig trasa – och det kommer att åldras vackert med tiden och utveckla en unik patina som ger karaktär och charm åt alla utrymmen.

Så där har du det – två goda skäl att välja fårskinn eller kohud för ditt nästa projekt! Oavsett om du letar efter en mysig matta att krypa ihop på framför brasan eller en hållbar klädsel som kommer att stå emot tidens tand, är fårskinn och kohud från Natures Collection är båda fantastiska alternativ.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen