Hur du löser öfrakt till skärgårdshuset

Att få tillbringa tid ute i skärgården vid sommarhuset är rogivande och skönt. När vinden är stilla och värmen tilltar så kan det vara väldigt trevligt att få vara ute med båten och fiska. Men många passar även på att renovera eller förbättra inför kommande säsonger och då gör man gärna detta när vädret är som mest tillåtande. Det kan vara bra att känna till att en vanlig fritidsbåt inte alltid är anpassad för sjötransporter av material av olika slag utan är oftast anpassad för just person trafik eller rekreations användande.

Renovera skärgårdshuset och frakta på rätt sätt med godkänd lastbåt

Du kanske är i full gång med renoveringsplanerna och behöver boka en lastbåt, då kan det vara bra att använda en kranbåt som kan lyfta av eller en båt som kan öppna fronten för att kunna köra av gräv fordon och liknande. Söker du vanlig båt- eller sjötaxi ut till ön så finns det olika typer av båttransporter som kan vara aktuella, men det kan vara skönt att slippa ta båten ut till ön om du är något ovan kapten på din båt.

Med jämna mellanrum kan det vara bra att se över bojsystemet som du angör din båt vid. Det kan behövas läggas ut bojstenar eller utföras bojarbeten, det kanske går att utföra om det är något närmre land men ta alltid hjälp av en erfaren utförare om du ska utföra bojutläggning.

Du kan få hjälp med allt detta av ett företag som Skärgårdsjouren som arbetar i hela Stockholmsskärgård och hanterar sjötransporter via Vaxholm och Österåker. Du kan även få hjälp med olika flyttar och återvinning från ditt skärgårdsställe vilket kan vara problematiskt annars. Detta brukar kallas en fullservice tjänst och har du frågor som rör transporter på sjön eller behöver veta något specifikt så kan du kontakta dem för mer information om hur du skulle kunna lösa din sjötransport.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen