Hur man börjar sticka

Det är en fantastisk hobby för människor i alla åldrar. Det är avkopplande, terapeutiskt och kan till och med användas för att göra hemgjorda gåvor till vänner och familj. Men om du aldrig har tagit upp ett par sticknålar tidigare kan det vara skrämmande att börja. Var inte rädd! I det här blogginlägget visar vi dig hur du börjar sticka, steg för steg.

Hur man börjar sticka: Steg för steg:

1. Välj garn och nålar. För ditt första projekt rekommenderar vi att du använder ett garn med medelhög vikt och sticknålar i storlek 8 eller 9. Du kan hitta båda dessa artiklar i din lokala tygaffär eller på nätet.

2. Gör en slipknut-slinga på en nål. För att göra detta, linda garnet runt handen två gånger, för sedan in nålen genom öglan och dra åt. Detta blir den första maskan på din nål.

3. Håll nålen med slipknuten i din vänstra hand och håll den andra nålen i din högra hand. Stick in den högra nålen i maskan på den vänstra nålen framifrån och bakåt.

4. Linda garnet runt den högra nålen (moturs om du är högerhänt, medurs om du är vänsterhänt).

5. Dra garnet genom maskan på vänster nål och låt sedan maskan glida av vänster nål.

6. Upprepa steg 3 till 5 tills du har slagit upp önskat antal maskor (vanligtvis mellan 20 och 40 för nybörjare).

7. Nu är du redo att börja sticka! För att göra detta sätter du helt enkelt in den högra stickan i den första maskan på den vänstra stickan från bak till fram.

8. Linda garnet runt den högra stickan (återigen moturs om du är högerhänt eller medurs om du är vänsterhänt) och dra det sedan genom maskan på den vänstra stickan.

9. Låt maskan glida av från den vänstra stickan – och grattis, du har precis stickat din första maska!

10. Fortsätt att sticka tills du når slutet av ditt varv (vanligtvis 20-40 maskor), vänd sedan ditt arbete så att du kan sticka tillbaka i andra riktningen. För att göra det här, för du helt enkelt över alla dina maskor på din högra nål – du kan behöva justera hur du håller dina nålar så att de återigen är bekväma i båda händerna – och för in din tomma vänstra nål i varje maska framifrån och bakåt som tidigare (högerhänta stickare ska gå bakifrån och framåt) Du har nu stickat ett varv färdigt! Fortsätt bara tills du har nått önskad längd (eller tills du har slut på garn!).

För att avsluta ett stickat projekt stickar du helt enkelt två maskor som vanligt, sedan sticker du in din vänstra nål i den första maskan på din högra hand och lyfter den över den andra maskan och bort från din högra hand – en maska är kvar på dina högra handpinnar nu. Sticka en maska till så att du återigen har två maskor på höger hand och upprepa denna process tills det bara återstår en ögla/mask på den handen. Klipp av allt överflödigt garn så att det återstår cirka 15 cm och dra den sista öglan genom den enda återstående maskan för att knyta/avsluta Och grattis… du gjorde det! Du har färdigställt ett vackert handgjort föremål helt på egen hand… eller åtminstone kommit en bra bit på väg med det.

Slutsats

Nu när du vet hur man börjar sticka, varför inte ge det ett försök? Det finns massor av enkla mönster för nybörjare, så hitta ett som ser intressant ut för dig och ge det en chans!

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen