Nya rön om bastustenar och dess hälsoaspekter

Bastubadet är som ett vin. Med tungspetsen kan man smaka på badluften och en duktig geolog kan typ vinkännaren avgöra vilken bergart som finns i stenmagasinet. Smaken kan vara jordig, sur, syrlig, torr, bitter, skarp etc. Det viktigaste är att ha en god smak, så att du kan njuta av badet och de fördelar det ger din kropp.

Bastubadet har många fördelar för din hälsa. Det kan förbättra blodcirkulationen, lindra stress, minska smärta och till och med hjälpa dig att gå ner i vikt.

Lukt och rök från natursten

När natursten värms upp avger den lukt och rök. Den vanligaste lukten är järnfluorid, men många bastusstenar avger också klor, svavel, asbest, nickel och andra ämnen som stendamm och kemikalier.

I de flesta fall är dessa ångor inte skadliga i små mängder. Men det är ändå viktigt att vara medveten om dem och vidta försiktighetsåtgärder när man använder en bastu.

Vissa personer kan vara mer känsliga än andra för de lukter och ångor som avges av uppvärmd natursten. Om du märker några negativa effekterom du får besvär av huvudvärk, yrsel, illamående eller andningssvårigheter, ska du omedelbart lämna bastun och söka frisk luft.

Handgjorda keramiska stenar

Men nu finns också handgjorda keramiska bastustenar från Kerkes. Stenarna är brända vid mer än 1300 grader, har intagit en kristalliserad form och är helt avgasade, dvs de emitterar ingenting och är därmed hälsosamma för alla människor inkl astmatiker och allergiker.

Vid badkastning lämnar de ifrån sig vattenånga långsammare än natursten vilket upplevs som en mjukare och skönare ånga. Kerkes stenar väljs av riktiga bastuentusiaster och ledande SPA. Kerkes stenar har en slät yta och är därför lätta att rengöra. De är också mindre benägna att gå sönder än natursten.

Hälsofördelar och keramiska naturstenar

Sammanfattningsvis är bastubad är en unik upplevelse som kan ge många hälsofördelar. Det är dock viktigt att vara medveten om de risker som är förknippade med bastubad, t.ex. exponering för ångor och lukter från uppvärmda naturstenar. Du kan undvika dessa risker genom att använda handgjorda keramiska stenar från Kerkes, som bränns vid mer än 1300 grader och inte avger någonting. Kerkes stenar är också lätta att rengöra och mindre benägna att gå sönder än natursten.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen