Truckförarutbildningar i våra större städer

Om du letar efter en pålitlig och kompetent truckförarutbildning kan du vända dig till TU Truckutbildarna. Dessa erbjuder kurser för alla typer av körkort samt skräddarsydda utbildningar för ditt företag eller privat. Med erfarna instruktörer och gott om resurser kan dem ge dig den kvalitetsutbildning du behöver för att komma igång i denna spännande bransch kanske inom lager, lager för e-handel eller industri, dessa kan du utföra dessa truckförarutbildningarna privat och på så sätt kan du skapa extra utrymme med extrajobb på lager eller liknande om du har en dyr hobby eller fritidsaktiviteter.

Truckutbildningar som företaget erbjuder genomförs i deras egna lokaler eller på plats och är öppna för både privatpersoner och företag. Instruktörerna är certifierade och har lång erfarenhet inom transport, lagerhållning och logistik så du är i goda händer och det finns även truckförarutbildningar till truckförare för företag så att dina anställda kan utbilda sig till ett truckkort, även kallat truckkörkort.

Välj en utbildningssamordnare som är godkänd inom riktlinjerna för TLP 10

TLP10 är den riktlinje för truckförarutbildning som har fastställts av de olika arbetsmarknadsparterna. De kurser som erbjuds är avsedda för alla olika klasser av lastbilskörkort, men eftersom klasserna A och B är de vanligaste är de inriktade på dem i första hand. Du behöver inte ha ett vanligt körkort för att ta truckkort, men du måste vara 16 år gammal för att börja kursen. Det kan dock ställas vissa utökade krav på företaget, som är sedan ska ge dig godkännande att framföra trucken.

När du går en av deras kurser i klass A eller B får du utbildning på alla truckar i dessa klasser. Dessa truckar är bland annat: låglyftande truck, ledstaplare, låglyftande åktruck. Ett truckkort i klass B är det mest eftertraktade av arbetsgivarna men då lagerarbete, börjar bli mer automatiserat så kan även A behörigheten räcka i många fall. Med det här truckkortet är du ett steg närmare ett nytt jobb på ett lager, i en terminal, i en industri- eller detaljhandelsmiljö.

Det är viktigt att välja rätt utbildning för truckar för dina behov , men du förlorar inget på att ha högre behörigheter om det är exempelvis en industri. Arbetar du som inhyrd på flera ställen så kan ett truckkort med AB behörighet leda till fler jobb. Det finns många olika typer av kurser, så det är viktigt att göra din forskning och hitta rätt kurs för dig. TU -truckutbildarna erbjuder en mängd olika kurser på olika platser, så att du kan hitta en som passar både ditt schema. Du hittar kurserna även i storstäderna som Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping och Västerås.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen