Vad man behöver för tillbehör när man rider

Att rida är en fantastisk upplevelse, det är en sport som är både rolig och utmanande. För att njuta av detta förenade bondemed djuret, är det viktigt att man har rätt utrustning. Men vad är det för tillbehör som man behöver när man rider? Här ska vi lista några viktiga ridutrustning, som är måste-ha för varje ryttare, oavsett om de är nybörjare eller erfarna.

Ridbyxor

Ridbyxor är inte bara en modeaccessoar, utan en mycket viktig del av ridutrustningen. De är utformade så att de inte nöter mot huden eller sadeln och ger också extra grepp på sadeln för att förhindra att man glider runt. Det är också viktigt att välja de rätta ridbyxorna som passar din kroppsform och ridstil. De vanligaste typerna av ridbyxor är helskodda, knäskodda och halvskodda ridbyxor, så se till att välja den typ som är mest lämplig för dig.

Ridhjälm

En ridhjälm är den viktigaste delen av all sorts ridutrustning. De skyddar huvudet mot skador och hjälper till att förhindra allvarliga skador om man ramlar av hästen. Ridhjälmar finns i många olika stilar, färger och prisintervaller, så se till att välja en som är bekväm och som passar din personliga stil.

Sadel

En sadel är en av de viktigaste delarna av ridutrustningen. Det måste vara bekvämt för både ryttaren och hästen. Det finns många olika typer av sadlar tillgängliga, bland annat all-round sadlar, dressyrsadlar, hoppningssadlar och westernsadlar. Det är viktigt att välja rätt sadel för din typ av ridning och hästens kroppstyp.

Tyglar

Tyglar är också en viktig del av ridutrustningen. De används för att styra hästen och att reglera dess fart. Det finns två huvudtyper av tyglar: seltyglar och martingal. Seltyglar är den vanligaste typen och de sträcker sig från pannan och ner mot munnen. Martingalen används för att kontrollera hästens huvudhöjd och används oftast vid hoppning. Det finns också många olika märken på tyglar där Dyon tyglar alltid är ett säkert val när det kommer till hållbarhet och kvalitet.

Att rida kräver inte bara själva ridningen utan också rätt utrustning. De viktigaste tillbehören är ridbyxor, sadel, tyglar, ryktväskor och en ridhjälm. Det är viktigt att välja rätt utrustning för din typ av ridning och hästtyp. Ridning ska vara roligt och säkert, det är därför viktigt att investera i högkvalitativ ridutrustning och tillbehör som hjälper dig att njuta av denna fantastiska sport i många år framöver! Självklart är det också otroligt viktigt att din häst mår så bra som möjligt vilket NAF fodertillskott kan hjälpa till med.

Felicia Stark

Tillbaka till toppen