4 tecken på att det är dags att byta ut dina dörrar

Dörrar är en viktig del av varje hem. De håller elementen ute, ger avskildhet och kan till och med bidra till att avskräcka inbrottstjuvar. Men precis som allt annat i ditt hem håller dörrar inte för evigt. Så hur vet du när det är dags för dörrbyte? Här är fyra tecken som avslöjar detta

Dörrarna är dragiga

Om du kan känna ett drag genom dörrarna betyder det att de inte isolerar ditt hem särskilt bra. Det är inte bara slöseri med energi, utan kan också leda till högre värme- och kylräkningar. Att byta ut dina dörrar mot energieffektiva modeller kan hjälpa till att kompensera kostnaden för bytet på lång sikt.

Dina dörrar är skeva eller spruckna

Vridna eller spruckna dörrar är inte bara fula utan kan också utgöra en säkerhetsrisk. Om din dörr är skev kan den inte stänga ordentligt, vilket kan ge inbrottstjuvar möjlighet att bryta sig in. Och om dörren är sprucken kan glaset splittras och orsaka skador om någon råkar springa in i den.

Dina dörrar är svåra att öppna och stänga

Dörrar som är svåra att öppna och stänga är inte bara besvärliga utan kan också utgöra en säkerhetsrisk. Om du till exempel har små barn kan en dörr som är svår att öppna hindra dem från att fly i händelse av en brand. På samma sätt kan en äldre familjemedlem ha svårt att ta sig ut om det uppstår en nödsituation och dörren är svår att öppna inifrån.

Du håller på att renovera ditt hem

Om du planerar att göra några större renoveringar av ditt hem – t.ex. en tillbyggnad eller en fullständig genomgång – är det förmodligen också dags att byta ut dina dörrar. Med all byggnation som kommer att ske kommer befintliga dörrar sannolikt att skadas ändå, så du kan lika gärna utnyttja möjligheten att uppdatera dem samtidigt.

Det här är bara några tecken på att det kan vara dags för nya dörrar. Om du är osäker skadar det förstås aldrig att rådgöra med AF Fönster & Dörrar innan du gör en så stor investering i ditt hem. De hjälper dig med allt inom dörr och fönster i Jönköping. Men om något av dessa gäller för dig är det förmodligen dags för en uppdatering!

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen