Renkött och vildsvinsburgare – Det bästa från våra skogar

När det gäller viltkött är renkött en av de bästa köttsorterna du kan få. Den låga antibiotikanivån och det faktum att djuret har levt ett bra liv i det vilda gör att det smakar ännu bättre. Bland det vanligaste viltköttet är vildsvin, som du kan använda för att göra vildsvinsburgare. Älgkött är också vanligt förekommande. Sedan finns det mer sällsynta köttstycken som björnkött, som kan vara mycket intressant att prova. Köpa viltkött gör du hos din lokala kötthandlare eller på nätet.

Hur man tillagar renkött

När det gäller tillagning av renkött är det viktigt att inte överkoka det. Hjortkött serveras bäst medium rare till medium, eftersom överkokning gör det segt och torrt. Om du inte är van vid att tillaga viltkött kan det vara bra att använda en köttermometer för att se till att köttet är tillagat enligt dina önskemål.

Ett annat viktigt tips när du tillagar viltkött är att låta det vila i några minuter innan du skär upp det i skivor. Det hjälper till att fördela safterna jämnt och ger ett mörare och saftigare resultat.

Recept på vildsvinsburgare

Ingredienser

-ingredienser: 600 gram vildsvinsfärs

-1/2 lök finhackad

-1 pressad vitlöksklyfta

-1 tsk worcestershiresås

-1 msk salt

-1 msk svartpeppar

-1 ägg

-1 dl ströbröd

-1 dl grädde

-2 matskedar olivolja

-6 hamburgerbröd

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen