Hjälp hästen att må bättre

Hästfysioterapi används speciellt för att kunna förebygga och behandla sjukdomar och skador som påverkar hästens rörelse (muskler, leder, senor etc.). Hästfysioterapeuter genomför denna behandling i syfte att hjälpa hästen slappna av, lindra stress, stimulera cirkulationen, påskynda läkningsprocessen eller återhämtning, samt förebygga skador och förbättra hästens hälsa i allmänhet.

Det finns många olika sätt att hjälpa en häst att läka och återhämta sig från skador, du kan till exempel använda dig av örtmedicin, hästmassage eller till exempel equiterapi. Det är här Alternative Healthworks specialitet. De behandlar främst hästar, men även människor och andra djur. Genom personliga lösningar och att välja den lämpligaste formen eller terapin för varje patient.

Behandlingarna inkluderar massage, elektroterapi och ljusterapi. Det finns många orsaker till funktionshinder, inklusive sjukdom, överansträngning på grund av felaktig hästträning, ridning, övermatning och snedställda ben. Sadlar orsakar ofta problem som skavsår eller belastningsskador. En hästfysioterapeut samarbetar ofta med veterinär och uppfödare för att hitta en lösning på hästens problem.

Alternative Healthworks har sin bas i Göteborg och håller mottagning i Mölndal. De besöker de behövande hästarna på plats. Detta för att få en längre varaktig effekt och minska risken för skador. Det är bäst att inte transportera hästar under behandlingen då detta kan förvärra problemen.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen