Viktigt att analysera vattnet i brunnen

Många fritidshus är idag beroende av brunnsvatten som vattenkälla. Vatten är väldigt viktigt för oss människor och varje person använder upp till 160 liter varje dag. Brunnsvattnet kan ofta se väldigt rent ut, men det finns många farliga ämnen som är osynliga för för blotta ögat. Att regelbundet genomföra vattentester är väldigt viktigt för att undvika att få i sig skadliga ämnen som kan leva i vattnet.

Genom att beställa ett analyspaket för din brunn kan du enkelt ta reda på vattenkvalitén i just din brunn. Svensk Vattenanalys erbjuder den här typen av tester som visar dig vattnet parametrar, alltså vad det innehåller och vilka problem det kan orsaka för din hälsa. Ett vattenprov testar vattnets kemiska egenskaper, medans mikrobiologiprovet analyserar vilka mikroorganismer och bakterier som finns i vattnet.

Det finns många tecken på vattenproblem som du kan upptäcka själv och om något sådant problem uppstår bör en vattenanalys genomföras i förtid. Vattnet ska vara estetiskt tilltalande och inte vara grumligt, lukta illa eller vara missfärgat då detta kan innebära problem med vattnets kvalité. Rent vatten smakar godare och minskar slitaget på dina rörinstallationer. I längden ökar detta livslängden och minskar underhållsarbetet på dina rör och dina maskiner.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen