Hur du enkelt kan fjärrstyra din båtmotor med en shipcontroller

Älskar du att tillbringa tid på vattnet? Om så är fallet är en joystick ett nödvändigt verktyg som hjälper dig att styra din båt mer effektivt. Denna lättanvända så kallade shipcontroller ger dig fullständig kontroll över fartygets motorer, men även över akterpropeller och bogpropeller. Volvo Pentas reglage som exempelvis Volvo Penta EVC och Volvo Penta IPS styrs enkelt med en fjärrkontroll som faktiskt inte är större än din handflata.

Detta möjliggör att du enkelt kan navigera runt eventuella hinder men även att du kan enklare hantera funktionerna på båten om du är ute själv om du behöver kontrollera en funktion i motorrummet eller så att propellrarna driver som de ska. Alla som varit ute på sjön har nog upplevt att det kan vara svårt att utföra vissa funktioner som att lägga eller utföra serviceåtgärder när man befinner sig på förarplatsen.

Installera en shipcontroller och styr din båt från valfri plats på båten

En shipcontroller används för att styra rörelsen i en båt genom att vara kopplad till båtens manöverreglage. En av de främsta fördelarna med att använda en joystick för att styra din båt i stället för att enbart förlita sig på manövrering ifrån förarplatsen är ökad kontroll över båten. Om du manövrerar genom trånga områden som exempelvis på grundare vatten, en hamn eller svåra passager. Då kan det vara extra svårt att få en bra överblick och vara tillräckligt snabb med manövern som krävs. Genom att fjärrstyra båtmotorn och dess propeller styrning kan du nu enklare och mycket friare gå omkring på båten. Vilket är en fördel även om du är ute med ett sällskap som inte har vana av att hantera en båt.

Med joystickkontroller kan du enkelt manövrera din båt i vilken riktning som helst. Detta gör det enkelt att docka din båt eller undvika hinder i vattnet.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen