Snygga upp din uteplats inför sommaren – impregnera med tjärolja

Sommaren är en fantastisk tid för att njuta av utomhuslivet och koppla av på terrassen. Men om din uteplats ser sliten och föråldrad ut kan det verkligen försämra helhetsupplevelsen. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur du impregnerar ditt altangolv och skyddar det med tjärolja. Vi ger dig också några tips för att hålla din uteplats snygg under hela sommaren!

Om din uteplats är gjord av trä är det viktigt att börja med att impregnera golvet. Detta hjälper till att skydda träet från rötning och sprickbildning. Du kan använda tjärolja för detta ändamål, eftersom den ger ett utmärkt ytskydd. Applicera helt enkelt oljan på golvet med en pensel eller rulle och låt den torka. Är trät obehandlat så krävs 2 strykningar. Sedan behöver träet underhållas ungefär var 5e år.

Om du har några möbler på terrassen bör du se till att de är i gott skick. Annars finns det trevliga terass-set att köpa. Ibland räcker det med nya dynor för att åstadkomma ett lyft.

Växter och blommor är alltid en bra idé. Att vara nära naturen är aldrig fel. Även om blommorna står ute och det kanske kommer en regnskur då och då, glöm inte bort att vattna dem emellanåt.

Nu kan du njuta av en vacker och välskött uteplats hela sommaren! Tack för att du läste!

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen