Hur skaffar du nya mattor till husvagn och husbil

Om dina mattor i husvagnen eller din husbil börjar se slitna ut, då kan det vara dags att enkelt skaffa nya. Det kan vara ett stort jobb om du gör det helt själv. Det är oftast värt att anlita ett proffs om du vill fräscha upp ditt utrymme och införskaffa mattor som håller länge.

Letar du efter nya mattor till husbilen eller till husvagnen och kanske undrar hur du ska lösa kantning om du köper på metervara. Vänd dig då till en specialist på mattor som är anpassade för husbil och husvagn, du måttar enkelt upp din valda längd. Specialisten kantar sedan kortsidorna på ett professionellt sätt. Detta gör att mattorna håller betydligt längre och inte frasar sönder lika snabb som om du skulle lösa detta själv.

Om du är som de flesta husvagns- och husbilsägare tänkte du förmodligen inte så mycket på mattorna när du köpte din husvagn. Men med tiden kan mattorna börja visa sin ålder, särskilt om de inte tas om hand på rätt sätt. Lyckligtvis är det inte så svårt eller dyrt att byta ut mattorna i en husvagn eller husbil.

Kontakta en specialist på mattor av alla sorter

Det finns specialister på mattor anpassade för husbil och husvagn men även andra typer av mattor. Det finns allt ifrån varma och sköna ullmattor till entrémattor på metervara som är lätta att rengöra till wiltonmattor, plastmattor och mattor i konstsilkematerial. Du kan enkelt hitta din entrématta, dörrmatta på metervara och du kan få hjälp med kantningen om det behövs, så du bara kan rulla ut dessa efter leverans.

När du har bestämt dig för vilken typ av matta du vill ha är det dags att mäta det område där de nya mattorna ska ligga och tänk på att kantningen tar lite yta av mattan om den är måttanpassning osv, så den inte blir för stor eller för liten, detta kan du kolla med din specialist på mattor.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen