Lättskötta gröna växter i hem och trädgård

Att inreda och dekorera med gröna växter har i alla tider varit populärt och det finns inga tecken på att det kommer att sluta. Att inreda hemmet med grönska ger en avslappnande känsla, vackra färger och i bland vissa växter hittar vi egenskaper som luftrening.

Det finns många olika gröna växter, allt från nybörjare till de mest erfarna kan hitta intressanta växter som passar just dem. En växt som varit populär de senaste åren är Monstera som tillhör växtgruppen kallaväxter. Monstera är en väldigt lättskött växt och framförallt mycket dekorativ med sina stora, gröna och flikiga blad. Letar du efter en vacker växt som i princip tar hand om sig själv utan större hjälp. Monstera ett bra val för den som vill ha en enkelt växt att ta hand om och detta är en av anledningarna till växtens popularitet. Monstera är som sagt en väldigt dekorativ växt och vissa exemplar kan vara väldig dyra beroende på växtens utseende. Bladen på Monsteran kan exempelvis få vissa variationer som mönster och form.

Kaktusar är en annan lättskött växt som sällan behöver vattnas. Detta är en perfekt växt för dig som lätt glömmer bort att vattna dina blommor eller är ute och reser och är borta mycket. Kaktusen lagrar vatten, vilket gör att den klarar sig väldigt länge utan vatten. Detta är en av de växter som växer och trivs i öknen där det sällan finns vatten tillgängligt, vilket gör växten till en riktig överlevare som klarar det mesta.

Gröna växter finns det väldigt många arter av och det finns former och mönster som passar alla personligheter och hem. På Grönväxtriket.se hittar ni ett stort utbud av gröna växter i alla dess slag. Allt från lättskötta växter till mer komplicerade.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen