Välj rätt pipa och ett par goda råd vid piprökning

Att välja rätt pipa är inte helt lätt. Många väljer att gå på utseendet och lägger mindre vikt på kvalitén, vilket är helt fel väg att gå. Kvaliteten på en pipa är vad som avgör om en pipa kommer att smaka bra och är därför väldigt viktigt. Pipor hittar du online och i vissa tobaksbutiker och de finns i många olika former och det är väldigt personligt om vad som fungerar för en själv.

När man röker pipa är det viktigt att undvika kedjerökning av en pipa. Det vill säga att du röker samma pipa utan att den får möjlighet att vila mellan rökningarna. En pipa är väldigt personlig och man fäster sig lätt vid en enda pipa, vilket leder till att pipan till slut blir genomsur.

Rengöring av pipor

Att rengöra pipan är viktigt för att den ska behålla smaken och hålla längre. Rengöring görs enkelt med hjälp av en piprensare och någon form av rengöringsvätska. Tänk på att låta pipan ligga isärtagen ett par dagar för att vädra ur den ordentligt. Efter att du har rökt pipa ska man aldrig låta pipan ligga halvrökt med tobaksrester kvar i då detta minskar livslängden för pipan.

Ett par goda råd vid piprökning

Här följer ett par goda råd till dig som är ny för piprökning.

  • Vid inrökning av en helt ny pipa bör du endast stoppa pipan till hälften med grovskuren tobak och röka långsamt. En kvalitetspipa är enklare att röka in då risken för genombränning vid överhettning är lägre.
  • Stoppa inte pipan för hårt. Du ska inte känna ett motstånd när du suger i pipan.
  • Pipan bör alltid vara rengjord noggrant och vara torr. Detta kommer att ge en bättre smak och god tobak.
  • Knacka aldrig din pipa mot stenar, klacken, husväggar, staket m.m. Till slut kommer det leda till en trasig pipa – Pengar som istället kan användas för att utöka din pipsamling.
  • Använd inget annat än piprensare vid rengöring av pipor. Endel använder tändstickor som piprensare, vilket riskerar att brytas av förr eller senare. Detta kommer att ge dig onödigt med besvär att borra upp pipgången på nytt.

Hos jisonprodukter.se hittar ni ett stort utbud av pipor och piptobak av hög kvalitet.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen