O-list kontra P-list: Vad är skillnaden?

Om du vill täta dina fönster och förbättra energieffektiviteten i ditt hem har du kanske hört talas om O-list och P-list. Men vad är skillnaden mellan dem? Och vilken är rätt för dina behov? I det här blogginlägget tar vi en närmare titt på de båda typerna av tätningslister och hjälper dig att avgöra vilken som är bäst för dig.

O-lister är tillverkade av ett flexibelt material, vanligtvis EPDM-gummi. Detta gör dem idealiska för tätning runt oregelbundet formade fönster, eftersom de lätt kan anpassa sig till fönstrets konturer. De är också relativt lätta att installera, eftersom du bara behöver trycka dem på plats. O-lister kan dock vara benägna att slitas sönder och kan behöva bytas ut oftare än andra typer av tätningslister.

P-lister är däremot tillverkade av ett hårdare material, till exempel PVC. Detta ger dem bättre hållbarhet och motståndskraft mot revor. De är också lättare att installera än O-lister, eftersom de kan limmas eller skruvas på plats. Men, eftersom de är tillverkade av ett hårdare material kanske de inte tätar lika bra runt oregelbundet formade fönster.

Vilket är då det bästa alternativet för dig?

Om du har regelbundet formade fönster och vill ha en tätningslist som är lätt att installera och som inte behöver bytas ut ofta, är P-lister det rätta alternativet. Om du däremot har oregelbundet formade fönster eller vill ha en tätare tätning är O-lister det bättre valet.

I slutändan beror beslutet på dina behov och preferenser. Oavsett vilken typ av tätningslist du väljer, se till att mäta dina fönster först så att du kan få rätt storlek på listerna för en perfekt passform. Du hittar tätningslister och fönsterparaply på Parawind.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen