Perfekta aktiviteten efter jobbet

Efter en lång dag på jobbet måste man ha nån typ av aktivitet att utföra, detta för att man ska kunna koppla av och rensa huvudet efter jobbet. Att ha nån typ av aktivitet att utföra efter jobbet är då ännu viktigare om man jobbar på ett kontorsjobb, då man sitter still hela dagar måste man ha nåt sätt för att aktivera kropp och sinne för att hålla hälsan på topp.

Padel

Nånting man kan göra med sina kollegor på jobbet eller med nån annan bekant, är padel. Padel är en enkel sport där man bara behöver ett par gympaliknande skor, ett padelrack och en padelboll. Padel är då en kombination av tennis och squash. Banan är mycket tennisliknande, med ett nät i mitten och en storlek på 10 x 20 meter. Racket krossar den höga väggen runt banan som användes under spelet eftersom bollen kan slå bollen bort från väggen. Padel spelar oftast mot fyra spelare på planen. Du kan spela ensam, men vanligtvis använder du en mindre plan. Här kommer lite regler som gäller:

  • Du spelar alltid dubbel (dvs. 2v2).
  • Du har två servar på dig.
  • Den första serven i varje spel måste serveras till höger om mittpunkten, serven måste komma över nätet och den som servar måste serva diagonalt från andra sidan innan fångaren returnerar bollen. Serveringar kan studsa av motståndarens glasvägg, men inte på motståndarens nätvägg. Sedan, precis som i vanlig tennis, växlar bollarna varje gång de vinner.
  • Under service måste bollen studsa från marken bakom servicelinjen. Tjänster implementeras med så kallade stealth-tjänster. Det vill säga racketen får inte slå bollen högre än höfterna.

Kort historia om padel

Förr i tiden utövades ett padelliknande spel på brittiska kryssningsfartyg under 1920-talet, men nuförtiden tror man det härstammar från Mexico, från mexikanen Enrique Corcuera, som anses vara fadern till padeln. Detta efter att han påbörjade ett spel som efterliknar den padel vi spelar idag. De regler dock som gäller idag fastställdes inte förrän 1974.

Andra liknande racketsporter

Om padel då inte är något som verkar falla dig i smaken finns det självklart ett brett urval av andra racketsporter man kan testa. Till exmpel badminton, detta är liknande padel och man behöver inte alls mycket för att komma igång, det enda som behövs är som i padeln, ett par skor, ett badmintonrack istället och några badmintonbollar.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen