Sjöfarten i Sverige

”Sverige är ett sjöfartsbaserat land”, sade kongressledamoten Joar Forsell i den senaste utgåvan av Sea Talk. Joar är medlem i riksdagens affärsråd. I detta avsnitt kommer vi att diskutera sambandet mellan affärspolitik och sjöfart, om klimatet är det största hotet mot friheten i vår tid och hur rätt politik kan bidra till att skapa en väl fungerande sjöfart industri. Dessutom diskuterade vi också sambandet mellan hotellbranschen och sjöfartsbranschen. Under normala omständigheter transporterar sjöfarten 30 miljoner passagerare till och från Sverige varje år, så Joar uppgav att omstart av resan är en prioritet, vilket inte är orimligt. I framtiden kan bestämmelserna i Europeiska unionens klassificeringslag ha mycket allvarliga konsekvenser för Sveriges verksamhet, och det är också ett problem som Joel är mycket bekant med.

Vad krävs det då för att man ska få köra båt inom sjöfarten?

Självklart behöver man utbildning och körkort för att man ska få köra båt inom sjöfarten. I Stockholm finns det gott om kurser och skolor man kan gå för att man ska bli lämplig till att få köra båtar. Men inte bara behöver man utbildning, man måste på nåt sätt kunna påvisa att man är frisk för att kunna köra båt, då gäller det exempelvis syn, hälsosamma organ, psykiskt tillstånd och mer. Därför finns det läkarintyg man kan ta. Om man då bor i Stockholm så finns det läkarintyg för sjöfart i Stockholm man kan få. Detta kan man få genom exempelvisa Läkarintyg.se.

Läkarintyg.se

Läkarintyg.se hjälper dig om du behöver ett eller flera intyg utfärdat av en läkare med svenskt ID-kort. De vanligaste är olika certifikat för yrkesutövning som kräver höga vakenheter, neurologisk stabilitet och försäkringsfrågor. Vissa certifikat kräver också kontroll av frihet från missbruk. Med öppettider som passar alla kan du enkelt få hjälp med att få korrekt läkarintyg när det passar dig!

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen