Planerar du takrengöring på semestern

Att laga ett skadat tak är väldigt kostsamt och det kan det även vara att ägna hela sin semester till att rengöra sitt tak. Du kanske har sett reklam för hur smidigt det kan vara att använda sig av grönfri algrengöring eller mossfritt. Denna innehåller ett ämne som gör att mossan torkar upp och på så sätt inte få vidare fäste i taket.

Detta tar dock relativ lång tid och alternativet kan vara att använda sig av högrtyckstvätt för ett snabbare resultat. Det är även förknippat med stora risker och kräver att du tänker på att använda rätt säkerhetsutrustning som fallskydd och ställningar. Samt du bör även tänka på att all hantering av verktyg ovanför marknivå måste ske extra kontrollerat.

Att vistas ovanpå ett tak med hög lutning som både är blött och halt kräver ett högt fokus samt är väldigt tröttsamt. Anlitar man däremot en specialist på området så kan du spara mycket tid och pengar, samt du kan använda semestern till vila och avkoppling istället.

Mossan på ditt tak kan få dyra följdskador

  • Mossa är en växt som växer på tak. Även om den kan se ofarlig ut kan mossa faktiskt orsaka stora skador på taken.
  • Mossan kan leda till att taken försämras snabbare, på grund av den extra vikt den tillför och det faktum att den håller fukt mot takmaterialet. Detta kan leda till läckor och andra problem.
  • Mossa kan också korrodera metalltakmaterial, vilket kan förkorta takets livslängd.
  • Mossa kan skapa en grogrund för insekter och andra skadedjur, som sedan kan angripa ditt hem.
  • Det kan vara svårt och dyrt att ta bort mossa från ett tak på egen hand.

Nackdelar med mossa på ditt hustak och hur du snabbt råder bot på detta

En stor nackdel med mossa är att den kan minska livslängden på ett tak. Ett tag kan hålla i många år om man sköter det rätt. Därför kan det vara lockande att själva utföra behandling av taket och ta bort mossan. Detta kan för den oerfarna vara både farligt och kan i värsta fall skada taket.

Dessutom kan mossan fånga upp fukt på taken, vilket kan leda till att mögel växer. Mossa kan också leda till att takens isoleringsvärde minskar, vilket gör dem mindre energieffektiva. Av alla dessa skäl är det viktigt att regelbundet ta bort mossa från taken.

Är det en väldigt regnig period så kommer detta göra att det tar betydligt längre tid och det kan var bekvämt att få snabbare resultat av taktvätten med en komplett algbehandling, en så kallad anti-alg behandling.

För att slutligen utföra en komplett impregnering av taket. Den senare gör att det kommer att dröja innan algerna och mossan sätter sig på taket igen. Detta tar tid för den oerfarne och genom att anlita en specialist som vet exakt vilken utrustning som behövs och har rätt verktyg för jobbet så kan du få detta utförd snabbt och effektivt. 

Totaltvätt utför taktvätt, algbehandling, takbehandling, takmålning, impregnering, fasadtvätt, inomhus och fasadmåling. Du kan kontakta företaget och få rådgivning online men även på orterna Göteborg, Kungsbacka, Mölndal, Varberg, Falkenberg och Halmstad. 

 

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen