Så här använder du en stekhäll för grillen på bästa sätt

Nu när du har bränt in din stekhäll för grillen, är det dags att börja laga mat på den. Matolja fungerar bra, till exempel rapsolja. Gnid in ett tunt lager fett över hela stekhällen med hjälp av en trasa. Värm kokplattan i några minuter över en gasbrännare eller öppen eld.

Hällen kommer att börja mörkna från mitten och utåt medan fettet börjar ryka. När fettet är inbränt kan du återigen lägga på ett annat tunt lager fett. Upprepa detta tills du känner dig nöjd. Om du lyckas mörka hela pannan är det ingen nackdel. Det kommer ge din d lite bättre egenskaper och är lite lättare att rengöra.

Om du inte får hela pannan att mörkna under bryningen är det inget problem. Ju mer du använder din häll, desto mer mörknar den och blir bättre med tiden. När du är klar, applicera ett tunt lager fett över hela kokplattan. Njut av att laga mat utomhus på en stekhäll som du kan använda hemma i trädgården eller när du är ute på vandring.

Bästa sättet att skapa rätt värme för din stekhäll

Att laga mat utomhus kan vara en rolig och givande upplevelse, men det kan också vara svårt att få samma resultat som när du lagar mat inomhus. Med en en stekhäll kan du dock enkelt laga din mat utomhus med samma resultat som du skulle få inomhus.

En viktig sak att tänka på när du lagar mat utomhus är att värmen från elden påverkar matlagningsprocessen. Allt för lite ved är som svagaste värmen på spisen, medan mycket ved är som en att använda spisen på högsta effekt. Det är viktigt att använda mindre vedbitar om du vill kontrollera värmen lättare.

En annan sak att tänka på när du lagar mat utomhus är vinden. Om det blåser kan du bygga ett vindskydd med stockar eller några stenar kring ditt friluftskök och skapa optimala förutsättningar. Det finns också en praktisk lösning för att lättare hantera din användning av stekhällar och det är att använda dig av ett smidigt friluftskök eller ett campingkök som ger dig en smidig och säker uppvärmning.

Hos exempelvis dalumsweden.se kan du läsa om vad du behöver tänka på och du kan få flera tips på allt från goda recept till stekhäll, färdig friluftsmat som du kan tillaga på din Dalum stekhäll till grillen eller ditt friluftskök och äta på din fjällvandring eller campingtur.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen