Rostfritt stål: Vad är det och vad används det?

Rostfri plåt är en legering av stål och krom. Det innehåller minst 10,5 viktprocent krom och kan även innehålla nickel, molybden eller koppar. rostfritt stål används i en mängd olika tillämpningar eftersom det motstår korrosion och fläckar, är lätt att rengöra och har en låg magnetisk permeabilitet.

Det används också i kirurgiska instrument, köksredskap, livsmedelsutrustning och behållare av rostfritt stål. Stålnät, rostfria rör och olika typer av beslag som vinkeljärn är andra vanliga användningsområden där höga krav ställs på hållbarhet i ur och skur!

Vissa kvaliteter av rostfritt stål är resistenta mot höga temperaturer och kan användas inom flyg- och rymdindustrin eller den kemiska industrin. Andra är mer korrosionsbeständiga och används ofta inom livsmedelsindustrin eller medicinska tillämpningar. Vissa rostfria stålsorter kan kallbearbetas för att uppnå hög hållfasthet och hårdhet.

Det finns över 150 kvaliteter av rostfritt stål, var och en med sina egna unika egenskaper och användningsområden. Välj rätt kvalitet för din tillämpning genom att ta hänsyn till den miljö som den kommer att utsättas för, de korrosiva egenskaperna hos de material som den kommer att komma i kontakt med och kraven på styrka och hårdhet för ditt projekt. På Montano.se hittar ni ett stort utbud av rostfri plåt till alla typer av projekt!

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen