Så väljer du rätt kanalplasttak till ditt växthus

Att välja rätt kanalplasttak till ditt växthus kan vara en utmaning. Du vill ha något som är starkt nog att stå upp mot väder och vind men också något som släpper in tillräckligt med naturligt ljus för dina växter. I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du väljer rätt kanalplasttak för ditt växthus för att få det bästa växthuset för dina behov.

Tjockleken på kanalerna

En av de viktigaste faktorerna att överväga när du väljer kanalplasttak är tjockleken på kanalerna. Ju tjockare kanalerna desto bättre isoleringsförmåga. En av de vanligaste tjocklekarna är 10 mm, men det finns också 6 mm och 16 mm. För de flesta växthus är 10 mm tillräckligt, men om du bor på en plats med mycket kalla vintrar kan det vara en bra idé att överväga en tjockare kanalplast.

Ljusgenomsläpp

En annan viktig faktor att överväga när du väljer kanalplasttak är ljusgenomsläppet. Det är viktigt att tänka på behoven hos dina växter när du väljer tak. Vissa växter kräver mycket ljus medan andra behöver mindre. Du vill också tänka på ljusgenomsläppet när du väljer tjocklek på kanalerna, eftersom tjockare kanalplast kan blockera mer av solljuset.

Installation

Installationen av kanalplasttak kan vara en utmaning, så det är viktigt att välja en produkt som är enkel att installera. Du vill också överväga om du vill ha en produkt som levereras som en färdig monterad enhet eller om du vill klippa och passa delar av kanalplasttaket själv. Om du inte har mycket erfarenhet av att installera växthustak kan det vara en bra idé att överväga att anlita en professionell installatör.

Kostnad

Slutligen är kostnaden en annan faktor att överväga när du väljer kanalplasttak. Kostnaden för kanalplasttak varierar beroende på material, storlek och tjocklek på kanalerna. Det är viktigt att du hittar en produkt som passar din budget, men du vill också vara säker på att du väljer en produkt av hög kvalitet så att den varar länge.

Hållbarhet

En annan viktig faktor att överväga är hållbarheten. Kanalplasttak finns i många olika material, men de vanligaste är akryl och polykarbonat. Polykarbonat är mer tåligt mot stötar och slitage, så om du bor på en plats med mycket snö eller hagel kan det vara en bra idé att välja detta material. Akryl är lättare, vilket gör det enklare att installera, men det är också mer benäget att repas och få sprickor. Om du bor på en plats med mildare väderförhållanden kan akryl vara ett bra val.

Sammanfattning

Att välja rätt kanalplasttak till ditt växthus kan vara en utmaning, men genom att överväga faktorer som ljusgenomsläpp, installation, hållbarhet och kostnad kan du göra ett informerat val. Tjockleken på kanalerna, materialet och ljusgenomsläppet är alla viktiga faktorer att överväga, liksom att välja en produkt som är enkel att installera och passar din budget. Med rätt val kan du skapa det perfekta växthuset för dina behov. Kanske är ett tunnelväxthus precis vad du är ute efter?

Felicia Stark

Tillbaka till toppen