Sverige är möblernas land

Sverige är ett land som är världsledande inom möbeltillverkning och vi har ett par stora möbeltillverkare som hela världen känner till. Det är inte hela Sverige som ligger bakom den stora framgången på möbelfronten, utan det kommer från ett landskap i södra Sverige, nämligen Småland. Småland har kallats Sveriges möbelhjärta under en lång tid, men det kanske borde kallas för världens möbelhjärta istället.

Några av de mest välkända möbeltillverkarna i Småland är såklart IKEA som levererar billiga möbler. Detta fungerar bra för många, men ibland vill man ha något där man får en wow-känsla och det hittar du tyvärr inte i IKEAs sortiment. Ett par övriga Svenska möbeltillverkare är Stolab, Conform och Oscarssons möbler, varav alla kommer från Småland. Dessa tillverkare erbjuder mer noggranna hantverk och detaljarbete som sätter ordentlig prägel på ditt hem. Stolab är främst fokuserad på att tillverka stolar, därav namnet, men erbjuder även förvaringsmöbler och bord i massivt trä. Conform har under många år specialiserat sig på fåtöljer och fotpallar som lägger stor vikt vid ergonomi och design. Oscarssons möbler levererar produkter tillverkade i massivt trä i kombination med slipat stål. De tillverkar allt från vinställ till soffbord och hallmöbler som tar ditt hem till en helt ny nivå.

Under årets mörkare tider brukar inredning vara en vanlig sysselsättning och idag finns det många inredningsguider och tips på nätet för att lyckas med din inredning. Nu när vi börjar gå mot ljusare tider och framför allt våren så brukar många vårstäda och rensa ut saker de inte behöver eller har tröttnat på. Under denna perioden brukar det vanligtvis vara många som köper möbler för att fylla de tomma platserna i hemmet.

Walfrid.se hittar du ett stort utbud av möbler från kända tillverkare såsom varumärkena nämnda ovan.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen