Ta hjälp av en juristbyrå vid diskriminering

Har du eller någon du känner blivit diskriminerad på jobbet? Då bör du eller personen i fråga ta kontakt med RiVe Juridiska Byrå för att lösa upp fallet eftersom det anses som ett brott mot diskrimineringslagen. I första hand bör man ta hjälp från sin arbetsgivare. Vill man ha upprättning för diskriminering bör man kontakta RiVe. Läs mer om hur RiVe Juridiska Byrå arbetar med dessa typer av fall.

I Sverige finns det några olika diskrimineringsgrunder och det är allt ifrån kön till hudfärg men också sexualitet och etnicitet. Trots att diskriminering på arbetsplatser har minskat markant så återkommer problemet fortfarande och så länge som siffran inte är 0 så är det ett problem.

Vad är egentligen diskriminering?

Diskriminering avser en person eller grupp människor som skiljer mellan olika människor, inte baserat på meriter eller talang. En form av diskriminering kan vara att man inte får göra en viss typ av arbetsuppgift på grund av ens kön. T.ex. om en manlig och en kvinnlig arbetstagare har på pappret samma arbetsuppgifter och samma yrkesroll men trots det får den kvinnliga arbetstagaren inte göra en viss arbetsuppgift som mannen får, då kan detta vara ett brott mot diskrimineringslagen.

Vilka är RiVe?

RiVe Juridiska Byrå är en juristbyrå som fokuserar på arbetsrättsligafrågor. Dem har stenkoll på vad som gäller för arbetsmiljölagen (LAS) som är en av dem viktigaste lagarna inom arbetsrätt. Förutom att handskas med fall kring arbetsrätt så erbjuder dem även utbildning inom arbetsrätt. Är du eller någon intresserad av att läsa mer om deras utbildning eller mer om RiVe så klicka här.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen