Vad är E Cigg? – Allt du Behöver Veta Om E-cigg

E cigg har blivit populära under senaste åren, men vad är egentligen en e-cigg och hur fungerar den? Här kommer vi att ta en djupdykning i ämnet och diskutera allt du behöver veta. Vi kommer att titta på dess fördelar, historia, beståndsdelar och hur man använder den. Så om du är nyfiken på den e-cigg eller överväger att köpa en, läs vidare!

Vad är E cigg?

Så vad är egentligen en e cigg? Kort sagt är det en batteridriven enhet som omvandlar en vätska till ånga, som sedan inhaleras. Denna vätska kallas för e-juice och innehåller oftast propylenglykol (som inte skall förväxlas med glykol, som används till bilar), vegetabiliskt glycerin, smakämnen och ibland nikotin. En av de största fördelarna med e-ciggen är att man kan välja sin nikotinstyrka.

E Cigg har funnits i över 60 år!

E-ciggen uppfanns faktiskt redan på 60-talet av Herbert Gilbert, men det var inte förrän på 2000-talet som den började bli populär. Marknaden exploderade i början av 2010-talet och har sedan dess fortsatt att växa. Det finns nu ett brett utbud av e-cigg på marknaden, från enkla cig-liknande enheter till mer avancerade modeller som kan justeras för att maximera smak och ånga.

Fördelar

Minst 95% mindre farligt enligt PHE (Public Health England). E-ciggen innehåller inte de farliga kemikalierna som vanliga cigaretter gör, som cyanid, ammoniak, tjära och koldioxid. Detta innebär att de är mycket mindre skadliga för din hälsa och för de som befinner sig i din närhet när du använder e-ciggen. Dessutom ingen rök och ingen aska eller dålig doft.

Enkel användning

Användningen av e-cigg är relativt enkel – man fyller behållaren med e-juice, trycker på knappen och inhalerar. Det finns också vissa modeller som aktiveras genom att man suga på den som en vanlig cigarett. Det tar bara några minuter att vänja sig vid ångan. Eciggonline har allt du behöver, från nybörjare till expertanvändaren.

Sammanfattning

Som du kan se finns det många fördelar med e cigg som alla alternativ och smaker att välja mellan. Om man är bekymrad över hälsosynpunkten, så är e-ciggen definitivt en bättre lösning än vanlig rökning – men mest av allt så är det upp till personliga preferenser. Vi hoppas att du har fått en bättre insikt och förståelse för vad en e-cigg är och om det är rätt val för dig.

Felicia Stark

Tillbaka till toppen