Vad är en företagsfilm?

En företagsfilm är en kort film som förklarar en idé, produkt eller tjänst. Det är ett effektivt kommunikationsverktyg som kan användas för många olika ändamål. I den här artikeln ger vi dig en kort översikt över vad en företagsfilm är, vad den används till och vilka olika typer av företagsfilmer som finns.

Vad är en företagsfilm?

En företagsfilm är en kort, ofta animerad, film som förklarar en idé, produkt eller tjänst. Det är ett effektivt kommunikationsverktyg som kan användas för många olika ändamål. Ibland kallas den för en animerad reklamfilm, en informationsfilm eller, som vi brukar säga, en förklaringsvideo. Beroende på målgrupp och syfte kan en företagsfilm produceras i olika format. Vi erbjuder både animerad film och vanlig live-action!

Typer av företagsfilmer

Det finns två huvudtyper av företagsfilmer: animerade filmer och live-action. Animerade företagsfilmer är vanligtvis kortare och har en mer lättsam ton. De används ofta för att introducera en ny produkt eller tjänst på marknaden på ett roligt och engagerande sätt. Företagsfilmer med live-action tenderar att vara längre och ha en mer seriös ton. De används ofta för att kommunicera komplexa idéer eller frågor till anställda eller aktieägare.

Ett kommunikationsverktyg du måste överväga

Företagsfilmer är ett mångsidigt kommunikationsverktyg som kan användas för många olika ändamål och produceras av filmbolag och digitala marknadsföringsbyråer Om du funderar på att integrera en företagsfilm i din marknadsföringsstrategi bör du överväga vilken typ av film som bäst passar dina behov. Animerad film är utmärkta för att introducera nya produkter eller tjänster på marknaden på ett roligt och engagerande sätt. Filmer med levande handling är bättre lämpade för att kommunicera komplexa idéer eller frågor till anställda eller aktieägare. Oavsett vilken typ av film du väljer ska du komma ihåg att din företagsfilm ska vara kort, informativ och gå rakt på sak!

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen