Var snäll mot kroppen på arbetsplatsen

Visste du att dålig ergonomi på arbetsplatsen kan orsaka långsiktiga skador på din kropp? Faktum är att många människor inte inser hur viktigt det är med bra ergonomi förrän de börjar få smärtor. Ergonomi är studien av hur människor interagerar med sin omgivning, och det är särskilt viktigt när det gäller arbetsplatsen.

En av de viktigaste sakerna att tänka på när det gäller ergonomi är din hållning. Om du sitter eller står i en obekväm ställning under långa perioder kan det leda till smärta i rygg, nacke och axlar. Därför är det viktigt att se till att du har en bekväm ergonomisk stol som stöder ryggen och att din datorskärm är i ögonhöjd. Att ta regelbundna pauser för att röra på dig och sträcka på dig hjälper också till att minska spänningar i kroppen.

En annan viktig aspekt av ergonomi är arm- och handpositionering. Om du ständigt sträcker dig efter något eller skriver i en obekväm position kan du börja få smärta i handlederna eller fingrarna.

Men det kan vara svårt att få bra ergonomi utan ergonomiska produkter. Därför ska du kolla in ErgoComfort och deras stora utbud av ergonomiska produkter. Du hittar allt från våtrumsmatta till industristolar i deras sortiment. ErgoComfort är idag en av Sveriges ledande leverantörer för ergonomisk arbetsplatsutrustning och kommer kunna hjälpa dig hitta den perfekta utrustningen.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen