Vilken eterisk olja passar ditt hem?

Eteriska oljor och doftpinnar är ett utmärkt sätt att förbättra din hälsa och ditt välbefinnande. De kan användas för avslappning, stresslindring, huvudvärk, förkylning och så mycket mer. Förutom sina medicinska egenskaper har eteriska oljor också många fördelar för din hud och ditt hår. Låt oss ta en närmare titt på några av de mest populära eteriska oljorna och deras fördelar.

Lavendelolja

Lavendelolja är en av de mest populära eteriska oljorna eftersom den har så många användningsområden. Den kan användas för att slappna av på kropp och själ, lindra stress, hjälpa till med sömnlöshet, lugna huvudvärk eller lindra illamående. Lavendelolja är också bra för din hud. Den kan hjälpa till att läka skärsår och blåmärken, minska inflammation och till och med hjälpa till att behandla akne.

Pepparmyntolja

Pepparmyntsolja är en annan mångsidig eterisk olja som kan användas på många olika sätt. Den kan hjälpa till att lindra spänningshuvudvärk, öppna upp täppta bihålor, hjälpa till med matsmältningen eller fräscha upp andedräkten. Pepparmyntsolja kan också användas lokalt för att lindra muskelsmärta eller klåda från insektsbett. När pepparmyntolja appliceras på tinningarna eller nacken kan den också hjälpa till att kyla ner en febrig person.

Tea Tree-olja

Tea tree-olja har svampdödande, antibakteriella och antivirala egenskaper som gör den bra för att behandla många olika sjukdomar. Den kan användas för att behandla fotsvamp, mjäll, nagelsvamp, förkylningssår och till och med akne. Tea tree-olja kan också användas som ett kraftfullt naturligt desinfektionsmedel. När den sprids i luften kan tea tree-olja hjälpa till att rena luften och döda mögelsporer.

Eteriska oljor är ett utmärkt sätt att förbättra din hälsa och ditt välbefinnande på ett naturligt sätt. De har många medicinska egenskaper och kan användas för allt från avslappning till behandling av infektioner. Förutom de många hälsofördelarna har eteriska oljor även fördelar för din hud och ditt hår.

Men vart hittar du då eteriska oljor och alla tillbehör som du behöver? Jo det gör du hos Doftbox. Doftbox.se har ett stort sortiment av allt du behöver för att få den perfekta doften i ditt hem. I deras stora sortiment hittar du allt från luftfuktare till linnevatten för att du ska kunna köpa allt du behöver på ett och samma ställe.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen