Hunddagiset – En viktig del i vardagen

Ett hunddagis är precis som det låter: Ett dagis för hundar. På hunddagiset tar de hand om din hund medan husse eller matte är på jobbet eller uträttar ärenden där hunden inte kan följa med. Hundar som är på hunddagis behöver vanligtvis vara försäkrade och vaccinerade. Men även om din hund är det, så är det inte säkert att alla hunddagis kan ta emot alla typer av hundar. Oftast brukar det handla om storleken och raserna på hundarna.

Under 2016 fanns det cirka 1 300 hunddagis och hundpensionat i hela landet. Våren 2018 var efterfrågan stor och många stod i kö för att få en plats för sin hund. En bidragande orsak till intresset för hunddagis kan vara att hunden inte får vara ensam hemma hela dagen. Svenska Kennelklubben anser att vuxna hundar inte bör lämnas utan uppsikt längre än fem timmar.

För att driva ett hunddagis eller hundpensionat behöver du oftast få tillstånd från länsstyrelsen. Platsen ska vara godkänd och uppfylla vissa krav. Enligt Jordbruksverket ska den som driver ett hunddagis eller liknande anläggning ha utbildning eller kunskap inom hundbeteende, djurskyddslagstiftning, raser och smittspridning mellan hundar.

På ett hunddagis i Stockholm är det vanligt att de erbjuder olika typer av tjänster för din hund. Bland dessa hittar vi ofta hundbad, hundklippning, rengöring av öron och kloklippning i Stockholm. Dessa tjänster är bra för din hund och om du inte har tid att göra allt detta själv, kan det vara värt att låta en expert utföra detta. Det finns många hunddagis att välja på i Stockholm och alla erbjuder olika tjänster. För att ta reda på vilka hunddagis som finns i din närhet går det bra att söka efter ”hunddagis östermalm i Stockholm” och se vad som dyker upp för alternativ. Välj sedan ett som du tycker verkar bra och gör ett besök på dagiset för att få en uppfattning om miljön. Vi rekommenderar närhet till olika grönområden för promenaderna hunden får under dagen, samt att hunddagiset exempelvis är på vägen hem från ditt arbete så att du inte behöver ta en omväg mitt i rusningstrafiken.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen