Lexbase, finns där för dig

Historien om Lexbase

Lexbase grundades 2013 efter att ha upptäckt att det saknar en juridisk databas främst för allmänheten och till skillnad från tjänster som redan drivs av Bisnode- och Karnov -grupperna är det bara företag som kan komma åt det som en professionell agent. Själva tjänsten startade dock inte förrän i januari 2014. Ursprungligen drabbades företaget av många hack och attacker från media och fiender.

Se dig själv som en exklusiv användare av en etablerad legitim databas Hos Lexbase. Även de med brottsregister vill inte ha offentlig information som Lexbase gör offentligt tillgänglig. Ändå lever Lexbase fortfarande och växer snabbt. Det är länge sedan en hackerattack försökte stänga av Lexbase och tjänsten har använts av cirka 500 000 registrerade användare. Lexbases juridiska databas används av en mängd olika individer och företag som vill hänvisa till offentliga handlingar i svenska domstolar. År 2014 var även Lexbase faktiskt Googles snabbast växande sökterm i Sverige, vilket visar att den växer snabbt.

Vad gör då Lexbase?

Innan Lexbase fanns, om du var en entreprenör och hade tillgång till den juridiska databasen för Bisnode och Karnovs team, skulle det inte vara lätt att ta reda på om en person har begått ett brott. Det är här Lexbase kommer in. Lexbase begär alla offentliga handlingar från alla svenska domstolar och lagrar dokumenten i ett allmänt tillgängligt nyhetsarkiv i enlighet med riktlinjerna för publicering. Till skillnad från andra marknadsaktörer kan vem som helst söka efter offentliga dokument i Lexbases juridiska databas. Om du hittar personen som är involverad i något kan du köpa just det dokumentet från Lexbase för att se vad domen är. Som ett resultat kan du med Lexbase snabbt och enkelt se vad en person har gjort och fatta beslut.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen