Prestera på topp med kosttillskott

För de allra flesta räcker det med vanlig mat för att tillgodose kroppens behov. Men ibland behövs vitaminer eller mineraler för att komplettera kosten för att hålla kroppens prestationsnivå på max. Vitaminer och mineraler i koncentrerad form kallas för kosttillskott och är populära för atleter och de som tränar mycket. Kosttillskott är avsedda att komplettera den vanliga kosten och säljs i form av kapslar, tabletter, pulver, vätskeampuller, droppflaskor m.m. Koncentrerade former av aminosyror, essentiella fettsyror, fibrer, olika örter och växtextrakt som är avsedda att tas i små mängder kan också säljas som kosttillskott.

För den som tränar hårt är en mängd olika kosttillskott nödvändiga för att maximera träningen. Några av de absolut bästa och mest effektiva kosttillskotten är aminosyror (BCAA och EAA), PWO och vitaminer.

Kroppen kan producera vissa typer av aminosyror helt själv, men det finns en rad som kroppen inte kan producera på egen hand. Dessa kallas med ett gemensamt namn EAA. En av de vanligaste kosttillskotten är PWO som är en förkortning av pre-workout. Den används för att förbättra kroppens prestanda innan träning. PWO ger en ökad uthållighet och har av den anledningen blivit mycket populär.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen