Vad är en presenning och vad används det till?

Presenning är en relativt stor rektangulärt täcke gjord av vattentäta eller vattenavvisande material. De är vanligtvis gjorda av någon typ av grovt tyg, som polyester eller kanvas, täckt med någon form av plast, såsom latex eller PVC. I presenningens hörn, vid behov, längs sidorna, finns det vanligtvis korta rep som används för att fästa presenningen så att den inte flyger iväg när det blåser. Hålet för repanslutningen är förstärkt med så kallade öljetter och metallringen är ordentligt fastsatt på presenningen för att förhindra att den slits under kraftig belastning. Storleken på presenningar varierar kraftigt beroende på användningsområde, men längden på den konventionella presenningen på varje längd är vanligtvis mellan 3 och 15 meter.

Den vanligaste färgen är grön på presenningar, men andra färger inkluderar gul och röd. Formmässigt är presenningar i allmänhet rektangulära, men till exempel på festtält eller båtar finns i specialdesignade former som passar användningsområdet.

Presenningar har många användningsområden, till exempel att motstå olika naturfenomen, som vind, regn och solljus, som vindtätning eller tält under camping eller spaning, som droppskydd för målare eller som skydd för båtar, insatser eller andra föremål Objekt. Presenningar används också i marknadsstånd och festtält för att ge sol- och regnskydd samtidigt som man bibehåller känslan av att vara utomhus och kan enkelt flyttas runt båset.

Vart kan jag köpa presenningar?

Tentarp hittar du ett stort utbud av presenningar till alla möjliga användningsområden. Här kommer du garanterat få presenningar av högsta kvalité. Utöver presenningar har tentarp mycket mer att välja på, bland annat balkongskydd.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen