Vikten av att byta oljefilter

Om du har en hjullastare eller traktor är det viktigt att byta oljefilter med jämna mellanrum för att få motorn att hålla längre och minska risken för problem. Det finns många olika typer av oljefilter att välja mellan och vilken typ du bör ha beror på vilket märke du har. Några av de vanligaste fordonsmärkena är Volvo, Valmet, Fendt och Valtra.

Hur ofta ska du byta oljefilter?

De flesta experter rekommenderar att du byter ditt oljefilter för traktor och hjullastare varje gång du byter olja, vilket bör ske ungefär var tredje mil. Detta kan dock variera beroende på vilken typ av fordon du har. Om du till exempel kör en dieselbil kan du kanske gå längre mellan bytena.

Vad händer om du inte byter oljefilter?

Om du inte byter ditt oljefilter regelbundet kommer din motor så småningom att bli igensatt av smuts och skräp. Detta kan leda till minskad prestanda och bränsleeffektivitet samt ökade utsläpp. I värsta fall kan en motor som inte har fått sitt oljefilter bytt helt stelnat, vilket kräver dyra reparationer.

Typer av oljefilter

Det finns många olika typer av oljefilter att välja mellan och vilken typ du behöver beror på ditt fordons märke och modell. Några av de vanligaste typerna är patronfilter, spin-on-filter och magnetfilter. Patronfilter är den vanligaste typen som används i personbilar idag. Spin-on-filter finns ofta på tunga lastbilar och byggmaskiner. Magnetfilter är mindre vanliga men är effektiva när det gäller att fånga upp små metallpartiklar som kan skada din motor.

Byt ditt oljefilter är viktigt för att upprätthålla motorns hälsa. De flesta experter rekommenderar att du byter det varje gång du byter olja, vilket bör ske ungefär var tredje mil. Det finns många olika typer av oljefilter att välja mellan på kespa.se och vilken typ du behöver beror på betalningsmetod som accepteras.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen