Drakflygning under sommaren 2021

Snart är sommaren här, och tyvärr pekar det åt att det blir en semester hemma i Sverige igen. Den pågående pandemin innebär att vi tvingas vara hemma och då är det viktigt att kunna koppla av och ha roligt hemma i trädgården. Med spännande nya leksaker som studsmattor, simbassänger, nya cyklar kan du ha kul under hela semestern. Sommaren kommer såklart även med lite dåligt väder, vilket inte är så roligt. Dagar som det blåser på kan man exempelvis underhålla sig själv och barnen med en flygdrake. De gamla klassiska leksakerna som uppfanns i Kina för 1500 år är fortfarande spännande leksaker för barn i alla åldrar.

Numera har drakar utvecklats och vi svenskar symboliserar dem främst som leksaker. Den flygande draken är en slags drake, den består av olika mönster och ett rep, du håller den och skickar den sedan mot himlen. Draken åker omkring och fladdrar i vinden. En annan sak med drakar är att använda den som ett sportverktyg. Du kanske inte tänker på det, men vid kitesurfing är tekniken densamma. Där kan du följa drakens vindhastighet på en surfbräda i vattnet. Detta kan gå väldigt fort och är inget för de veka. Meteorologer använder också en drake för att observera vinden, till exempel för att se om det är lämpligt att flyga flygplan.

Köp din drake online

Drake.nu hittar du ett stort antal drakar samt vindkraftverk och jetstrålar. Inom deras sortiment hittar du de största Disney-karaktärerna och de coolaste drakarna.

Felicia Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen